Adatvédelmi nyilatkozat (Hatályos: 2024.06.17.)

Az adatkezelő megnevezése:
E tájékoztatás kiadója, egyben az Adatkezelő:

Cégnév: Sebestyén Ádám EV.
Adószám: 59797779-1-33
Nyilvántartási szám: 57843410
Székhely: 2118 DÁNY FŐ UTCA 87

E-mail cím: email@fyremc.hu
Honlap: www.fyremc.hu (a továbbiakban: FyreMC.hu)


Kiegészítő érme csomagok értékesítője:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Román Benjámin EV.
Az adatfeldolgozó székhelye: 1081 Budapest, Alföldi utca 18. 2em/47aj.
Nyilvántartási szám: 58300055
Adószám: 45714977-1-42


Digitális termékek és VIP jogok üzemeltetője:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Csontos Gábor EV.
Az adatfeldolgozó székhelye: 5000 Szolnok, Szellő utca 17.
Nyilvántartási szám: 52816710
Adószám: 71654915-1-36



Digitális kuponok és kedvezmények üzemeltetője:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Peti Marcell EV.
Az adatfeldolgozó székhelye: 7691 Pécs, Csap utca 45.
Nyilvántartási szám: 58486902
Adószám: 48200954-1-22

Virtuális játék kiegészítő csomagok üzemeltetője:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Papasvili György Armen EV.
Az adatfeldolgozó székhelye: 5600 Békéscsaba, Pitypang utca 15.
Nyilvántartási szám: 57334558
Adószám: 59315784-1-24




Adatvédelmi szabályzat:


Az adatvédelmi szabályzatunk leírja, hogy a FyreMC.hu milyen adatokat gyűjt össze a FyreMC.hu szolgáltatásainak használata során, illetve, hogy miként használhatja és oszthatja meg azokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a jelen szabályzat kizárólag a saját adatkezelési gyakorlatainkra vonatkozik. Nem vonatkozik külső felek szolgáltatásaira, beleértve az olyan vállalatokat is, amelyekkel a FyreMC.hu szolgáltatásaiban vagy azokon keresztül kerül kapcsolatba (lásd Külső felek által üzemeltetett webhelyek és szolgáltatások).


A „FyreMC” név alatt a FyreMC.hu weblap és ahhoz kapcsolódó játékszerverek és egyéb a játékhoz nélkülözhetetlenül kapcsolódó weblapok értendőek. (account.fyremc.hu, forum.fyremc.hu, play.fyremc.hu, stb…) „A FyreMC.hu szolgáltatásai” alatt az összes, a FyreMC.hu weblap és más, a jelen szabályzat hatálya alá tartozó játékok, webhelyek, alkalmazások és szolgáltatások értendők, függetlenül attól, hogy a felhasználó miként fér hozzá azokhoz és hogyan használja őket (a mobileszközöket is beleértve).


A jelen adatvédelmi szabályzat a FyreMC.hu regionális szolgáltatásaira vonatkozó Használati feltételek része, amelyet a jelen szabályzat hivatkozás útján tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatás használatára a Használati feltételek rendelkezései is vonatkoznak (beleértve a kártalanítás korlátozására, a viták rendezésére és az irányadó jog alkalmazására vonatkozó rendelkezéseket is). A FyreMC.hu szolgáltatásainak használata előtt kérjük a felhasználót, hogy tekintse át az összes vonatkozó feltételt, és győződjön meg arról, hogy azokat kivétel nélkül megértette és elfogadja.


FIGYELMESEN OLVASSA EL A TELJES SZABÁLYZATOT. A FyreMC.hu SZOLGÁLTATÁSAIRA TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓVAL, ILLETVE AZOK HASZNÁLATÁVAL KIJELENTI, HOGY ELFOGADJA AZ ALÁBBIAKBAN LEÍRT GYAKORLATOT.


Ha a szabályzat valamely része nem érthető, a Kapcsolatfelvétel hivatkozás segítségével teheti fel kérdéseit.



1. AZ ÁLTALUNK GYŰJTÖTT ADATOK


Két típusú adatot gyűjtünk: „személyes adatokat”, amelyek lehetővé teszik egy adott személy azonosítását (ilyen például az e-mail cím), valamint „nem személyes adatokat”, amelyek erre nem alkalmasak (például az összesített statisztikák). A gyűjtött személyes és nem személyes adatok körét többnyire az határozza meg, hogy a felhasználó miként lép velünk kapcsolatba.

A regisztrációkor megadott telefonszámot a fiók hitelesítéséhez használjuk, arra a regisztrációs megerősítő SMS-t küldjük ki. Külön hozzájárulás nélkül marketing célokra nem használjuk fel, harmadik félnek nem továbbítjuk.


A fentieket néhány példával szemléltetjük:


Kapcsolattartási adatok. A nevek, e-mail címek, levelezési címek, telefonszámok és hasonló kapcsolattartási adatok gyűjtése.


Hitelesítési adatok. A FyreMC.hu szolgáltatásaihoz való hozzáférést, illetve azok biztonságossá tételét segítő felhasználónevek, jelszavak és hasonló adatok gyűjtése.


Fizetési adatok. A fizetési adatok gyűjtésére a vásárlások feldolgozásához van szükség. Ilyen adat például a számlázási cím és a kiválasztott fizetési móddal kapcsolatos részletek.


Használati adatok. Gyűjtjük a FyreMC.hu szolgáltatásainak használatával és az azokon belüli navigálással kapcsolatos adatokat, ezenkívül rögzítjük, hogy a hozzáférés milyen eszközről és szoftverrel történt. Ebbe a körbe a következő adatok tartoznak:


A FyreMC.hu szolgáltatásainak használata (időbélyegek, kattintások, görgetés, böngészési idő, keresett kifejezések, meghívási/kilépési oldalak, valamint a játékon belüli műveletek


a használt számítógép vagy eszköz (IP-címek, egyedi eszközazonosítók, adatfeldolgozási képességek, gyártó és modell, nyelv és más regionális beállítások, földrajzi hely, képernyőfelbontás és hasonló beállítások);


A FyreMC.hu szolgáltatásainak eléréséhez használt kapcsolat, beleértve a hálózat és a szoftver adatait (például a böngésző típusa és verziószáma, az operációs rendszer neve és verziója, az internetszolgáltató, illetve a használt beállítások);


A FyreMC.hu szolgáltatásainak teljesítménye, beleértve az esetlegesen tapasztalt problémákat (például betöltési hibák és válaszidők); valamint


a Használati feltételek által tiltott olyan nem engedélyezett külső féltől származó programok miatt a számítógép által használt közvetlen hozzáférésű memória (RAM), melyek a FyreMC.hu szolgáltatásokkal kapcsolatba kerülnek, beleértve a fiók nevét, az internet protocol (IP) címet, az észlelt nem engedélyezett külső féltől származó program részleteit, és a nem engedélyezett külső féltől származó program észlelésének idejét és dátumát, a számítógép hardware specifikációival és teljesítmény jellemzőivel együtt, akár figyelmeztetés mellett vagy anélkül. Továbbá a FyreMC.hu kliens szoftvere továbbítja a Discord felhasználónevet (amennyiben a Discord szoftvere telepítve van) a FyreMC.hu felé, KIZÁRÓLAG a büntetésüket (online játékból kitiltás) megkerülő felhasználók felderítése céljából.


Az alábbiak tartalmazzák az adatgyűjtési eljárások (lásd Az adatgyűjtés módja), illetve az adatok felhasználásának (lásd Az adatok használata és megosztása) részleteit.





2. AZ ADATGYŰJTÉS MÓDJA

Az adatgyűjtésnek három fő módja:

Közvetlenül a felhasználó adja meg (például egy regisztrációs űrlap vagy kérdőív kitöltésével). Automatikusan rögzítjük (többek között cookie-k és hasonló technológiák segítségével). Külső felektől szerezzük be (például közösségi oldalak szolgáltatóitól).

A felhasználó által megadott adatok


Összefoglalás: Gyűjtjük a felhasználók által nekünk megadott vagy bármilyen módon átadott adatokat. A személyes adatokat nem kötelező megadni, azonban ezek nélkül egyes FyreMC.hu szolgáltatások nem vagy csak részlegesen érhetők el.



A FyreMC.hu játékszerverek használatához és a webhelyeink egyes részeinek eléréséhez például érvényes FyreMC-fiókra van szükség. Ennek létrehozásához ki kell tölteni az online regisztrációs űrlapot, amelyen például egyedi felhasználónevet és jelszót kell választani, illetve meg kell adni a felhasználó e-mail címét. A FyreMC.hu a jelszavakat titkosítva tárolja.


A fizetési adatok megadását a FyreMC.hu szolgáltatásaiban végrehajtott vásárlások feldolgozásához kérjük (lásd Az általunk gyűjtött adatok). A legtöbb esetben ezeket az adatokat külső szolgáltatókkal (például Barion Payment Inc.) is meg kell osztanunk a fizetési folyamat feldolgozása érdekében (lásd Szállítók és szolgáltatók).





B.
Automatikusan gyűjtött adatok


Mi és partnereink automatikusan rögzítünk bizonyos, a FyreMC.hu szolgáltatásainak használatával és az azokon belüli navigálással kapcsolatos adatokat, többek között cookie-k és hasonló technológiák segítségével. Ez többek között segíti a FyreMC.hu szolgáltatásainak elemzését, fejlesztését és


biztonságosabbá tételét, valamint a hirdetési tevékenységeink támogatását. Az automatikusan gyűjtött információk a szabályzatban leírt módon társíthatók más módon gyűjtött adatokkal.



(1) NAPLÓFÁJLOK. Automatikusan gyűjtjük a FyreMC.hu szolgáltatásainak használatára vonatkozó adatokat, és naplófájlokban tároljuk azokat. Ezek lehetnek például használati adatok (lásd: Az általunk gyűjtött adatok), például az eszköz vagy böngésző által a FyreMC.hu szolgáltatásainak használata során küldött adatok, valamint a FyreMC.hu-fiók használatára vonatkozó részletek.


(2) COOKIE-K ÉS HASONLÓ NYOMKÖVETÉSI TECHNOLÓGIÁK. A „cookie-k” kisméretű adathalmazok, amelyeket a használt online szolgáltatások helyeznek el az eszközökön nyomkövetési célból. A „webjelzők” áttetsző pixelképek, amelyek segítségével online szolgáltatások adatokat gyűjtenek arról, miként használják őket (például hogy a felhasználó megnyitott-e egy e-mailt, vagy rákattintott-e egy hirdetésre). További gyakori nyomkövetési technológiák: címkék, parancsfájlok, helyi megosztott objektumok (pl. Flash cookie-k), helyi tárhely (pl. HTML5) és hasonló eszközök.


A FyreMC.hu szolgáltatásai cookie-kat, webjelzőket és egyéb nyomkövetési technológiákat használnak a felhasználói eszközökön található fájlok gyűjtésére, tárolására és olvasására. Ezek lehetnek belső (a FyreMC.hu által működtetett) vagy külső (más vállalatok által működtetett) technológiák. Ezek az eszközök a FyreMC.hu szolgáltatásainak hatékonyabb működését és üzemeltetését segítik, valamint a böngészési élménnyel kapcsolatos használati adatokat (lásd: Az általunk gyűjtött adatok) és hasonló adatokat gyűjtenek. Ezek a technológiák követhetik a számítógép által az olyan nem engedélyezett külső féltől származó programokhoz használt közvetlen hozzáférésű memóriát (RAM) is, melyeket a Használati feltételek tiltanak.


A nyomkövetési technológiákkal gyűjtött adatokat több célra is felhasználjuk:


A FyreMC.hu szolgáltatásainak megfigyelésére és karbantartására, valamint biztonságuk növelésére;


Nem engedélyezett külső féltől származó programok észlelésére és használatának megakadályozására;


A böngészési élmény gazdagítására;


A működésünk elemzésére és továbbfejlesztésére (például az adatforgalmi és használati minták összesítésére);


A hirdetések megjelenítésének szabályozására, például célzott ajánlatok biztosítására;


A kommunikációnk és marketingkampányaink támogatására és mérésére (például így tudjuk meg, hogy a felhasználó rákattintott-e egy hirdetésre, vagy megnyitott-e egy e-mailt);


A felhasználói látogatások személyreszabására, illetve a felhasználó beállításainak és preferenciáinak tárolására; valamint


A játékosokkal fenntartott kapcsolat kezelésére.


cookie-król, illetve azok kezeléséről vagy letiltásáról bővebb információt a Cookie-kra vonatkozó szabályzat tartalmaz, amely itt érhető el. A http://aboutcookies.org/ oldalon vagy a böngésző adatbiztonsági beállításaiban további részletek ismerhetők meg. A hagyományos cookie-k kezelése bizonyos esetekben nem befolyásolja más nyomkövetési technológiák működését, de egyes böngészők saját eszközöket használnak a HTML5 letiltásához. A Flash cookie-k kezeléséről bővebb információt itt találhat.


Fontos: a nyomkövetési technológiák letiltása után előfordulhat, hogy a FyreMC.hu szolgáltatásai nem érhetők el teljes mértékben, és nem az elvárt módon működnek.


(3) ELEMZÉSI SZOLGÁLTATÓK ÉS ÉRDEKLŐDÉSI TERÜLETEK SZERINTI HIRDETÉSEK. Az általunk használt nyomkövetési technológiák mellett egyes vállalatok saját cookie-kat vagy hasonló eszközöket használhatnak, amikor a felhasználók igénybe veszik a FyreMC.hu szolgáltatásait. Ilyen vállalatok lehetnek például, amelyek a megbízásunkból nyújtanak szolgáltatásokat (például webhelyelemzők), valamint a FyreMC.hu szolgáltatásain keresztül elérhető külső tartalmak (például



YouTube-videók) és ajánlatok (például hirdetések és hirdetési hálózatok) szolgáltatói. Az ilyen eszközök a partnereink általi használatára vonatkozó jelentéseket is fogadhatunk egyéni vagy összesített formában.


A FyreMC.hu szolgáltatásai használatának értékeléséhez és jelentéséhez például olyan külső elemzési szolgáltatókat veszünk igénybe, mint a Google Analytics. Ezek a vállalatok saját nyomkövetési technológiájukkal gyűjthetnek információt a felhasználók online tevékenységéről különböző webhelyeken és szolgáltatásokban. Néhány elemzési szolgáltató közvetlenül a saját webhelyén teszi szabályozhatóvá, hogy miként gyűjtheti és használhatja fel az adatokat. A Google Analytics letiltásával kapcsolatos bővebb információk itt találhatók.


Adatvédelmi rendelkezések az Emelt díjas hívás (IVR) fizetési rendszer használatáról

Az adatfeldolgozó megnevezése: Voxinfo Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1037 Budapest, Bécsi út 269.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: (06-1) 225-7603

Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@voxinfo.hu

Az adatfeldolgozó Adatkezelés tájékoztatója:
https://fizetes.voxpay.hu/adatvedelem/


Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Emelt Díjas Hívás fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett telefonszámát, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.


Adatvédelmi rendelkezések a Barion fizetési rendszer használatáról

Az adatfeldolgozó megnevezése: Barion Payment Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: Budapest, Infopark sétány 1

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 464 70 99

Az adatfeldolgozó e-mail címe: barion@barion.com

Az adatfeldolgozó Adatkezelés tájékoztatója:
https://www.barion.com/hu/adatvedelmi-tajekoztato/


Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik az Online fizetés végrehajtásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett számlázási nevét és címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli.


SZÁMLÁZÁSSAL KAPCSOLATOS ADATFELDOLGOZÁS

Az adatfeldolgozó megnevezése: Billingo Technologies Zrt..

Az adatfeldolgozó székhelye: Budapest, Árbóc utca 6, 1133

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  06 (1) 500 9491

Az adatfeldolgozó e-mail címe: hello@billingo.hu


Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően törli.



Adatvédelmi rendelkezések a Sebestyén Ádám EV. partnereiről


Kiegészítő érme csomagok értékesítője:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Román Benjámin EV.
Az adatfeldolgozó székhelye: 1081 Budapest, Alföldi utca 18. 2em/47aj.


Virtuális játék kiegészítő csomagok üzemeltetője:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Papasvili György Armen EV.
Az adatfeldolgozó székhelye: 5600 Békéscsaba, Pitypang utca 15.



Digitális termékek és VIP jogok szolgáltatója:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Csontos Gábor EV.
Az adatfeldolgozó székhelye: 5000 Szolnok, Szellő utca 17.


Digitális kuponok és kedvezmények szolgáltatója:
Az adatfeldolgozó megnevezése: Peti Marcell EV.
Az adatfeldolgozó székhelye: 7691 Pécs, Csap utca 45.



Az Adatfeldolgozóval (Sebestyén Ádám EV.) kötött szerződés alapján a Partnerek az online játékhoz kapcsolódó egyes elemek, érmék, kuponok és kiegészítők üzemeltetését és értékesítését végzi. Ennek során az Adatfeldolgozó partnerek az érintett számlázási nevét, email címét és számlázási címét, a rendelés számát és időpontját a polgári jogi elévülési időn belül kezeli. Jelen Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak a Sebestyén Ádám EV. partnereire is teljeskörűen értendő.



3. AZ ADATOK HASZNÁLATA ÉS MEGOSZTÁSA


A személyes adatokat a felhasználó jóváhagyásával, a kért vagy engedélyezett tranzakciók végrehajtásához vagy szolgáltatások nyújtásához szükséges mértékig használjuk. Amennyiben megszüntetjük működésünket, az adatokat megoszthatjuk a jogutódunkkal.


A személyes adatok felhasználása


Az összegyűjtött személyes adatok segítik a működésünket, a termékeink és szolgáltatásaink biztosítását és továbbfejlesztését, a felhasználókkal való kommunikációt, valamint hatékonyabbá teszik a hirdetési tevékenységünket. A személyes adatok felhasználásának módja elsősorban attól függ, hogy a felhasználó miként veszi igénybe a FyreMC.hu szolgáltatásait.



Néhány gyakori példa:


Kérdések megválaszolása, kérések teljesítése és tranzakciók feldolgozása;


Személyre szabott kommunikáció, például fontos, a fiókkal kapcsolatos bejelentések vagy a felhasználó számára vélhetőleg érdekes promóciós ajánlatok küldése (a kommunikációs beállításokról bővebben lásd A felhasználó döntései és lehetőségei pontot);



A működésünk figyelése, elemzése, védelme és fejlesztése;


Termékek és szolgáltatások népszerűsítése, illetve ezen kampányok hatékonyságának mérése;


A FyreMC.hu által nyújtott élmény személyre szabása, beleértve a felhasználó érdeklődésének leginkább megfelelő tartalmak vagy funkciók bemutatását;


Üzleti tevékenységünk fenntartása és bővítése; valamint


A közösségi megosztás és a kapcsolódó funkciók támogatása.


A személyes adatok további felhasználási módjait a lent található Kötelező felhasználás és közzététel című szakasz ismerteti.


B. A személyes adatok megosztása


A személyes adatokat az ebben a szabályzatban leírt módon, kizárólag a felhasználó által kért és jóváhagyott szolgáltatások nyújtásához szükséges mértékben osztjuk meg.


(1) SZÁLLÍTÓK ÉS SZOLGÁLTATÓK. A személyes adatokat megosztjuk a nevünkben eljáró szállítókkal és szolgáltatókkal a szabályzatban leírt célokból. Ha például a felhasználó vásárol valamit a FyreMC.hu szolgáltatásain keresztül, a fizetéssel kapcsolatos adatokat megosztjuk a fizetés feldolgozásával és hasonló szolgáltatások nyújtásával (például a csalások megelőzésével) megbízott cégekkel. Amennyiben megosztjuk a személyes adatokat egy szállítóval, csak a kért szolgáltatás végrehajtásához szükséges mértékben férhet hozzá azokhoz.


(2) A FELHASZNÁLÓ ÁLTAL MEGOSZTOTT ADATOK. A felhasználó semmilyen adatvédelmi követeléssel nem élhet olyan adatokkal kapcsolatban, amelyeket az irányításunk alatt álló nyilvános interaktív felületeken (fórumok, játékbeli csevegés) oszt meg. Fenntartjuk a jogot, azonban kötelezettséget nem vállalunk ezek használatának megfigyelésére. A személyes adatok fórumokról vagy hasonló, a FyreMC.hu által felügyelt szolgáltatásokból való eltávolítása a Kapcsolatfelvétel szakasz alatti elérhetőségeken kérhető. Előfordulhat, hogy egyes esetekben nem áll módunkban eltávolítani a személyes adatokat, de ennek okáról mindig tájékoztatjuk a felhasználót.


(3) VÁLLALATI TRANZAKCIÓK. A FyreMC.hu külső felek rendelkezésére bocsáthatja a személyes adatokat a vállalat, az eszközök vagy a részvények egészével vagy annak bármely részével kapcsolatos bármilyen átszervezés, összeolvadás, értékesítés, közös vállalkozás létrehozása, jogátruházás, tulajdonátruházás vagy az azokról történő más rendelkezés esetén (beleértve a csődeljárást és más hasonló eljárásokat is). A felhasználó tudomásul veszi, hogy ilyen esetekben a személyes adatok is a megszerző szervezet birtokába kerülhetnek.


(4)  KÖTELEZŐ FELHASZNÁLÁS ÉS KÖZZÉTÉTEL. A személyes adatokat a saját belátásunk szerint használhatjuk, közzétehetjük vagy megőrizhetjük, amennyiben az szükséges a következők teljesítéséhez:


A vonatkozó jogszabályok betartása vagy jogi eljárásra adott válasz (például ha végrehajtó szervek, illetve más állami vagy kormányzati szervek kérik azokat);


A FyreMC.hu szolgáltatásainak működtetése és védelmének biztosítása (például a rendszereink elleni támadások megakadályozása);


A játékosok és külső felek védelme (például súlyos sérülés vagy bűncselekmény megelőzése); valamint



A saját jogaink, tulajdonunk és működésünk védelme (például a saját szerződéseink és feltételeink, többek között a Használati feltételek és ezen szabályzat kikényszerítése, továbbá a rendelkezésre álló jogorvoslatok érvényesítése, és a minket érő károk minimalizálása).




A nem személyes adatok használata és megosztása


Az összegyűjtött nem személyes adatokat többnyire ugyanazon okokból osztjuk meg, mint a személyes adatokat: segítik a működésünket, a termékeink és szolgáltatásaink biztosítását és továbbfejlesztését, valamint hatékonyabbá teszik a hirdetési tevékenységünket. Mivel a nem személyes adatok alapján nem azonosíthatók a felhasználók, ezeket egyéb módokon is feldolgozzuk a működésünk támogatása érdekében. Fenntartjuk a jogot, hogy a nem személyes adatokat bármilyen jogszerű üzleti célra felhasználjuk, amelyet ez a szabályzat nem tilt kifejezetten.



A nem személyes adatok használatának és megosztásának néhány gyakori oka:


A FyreMC.hu által nyújtott élmény testreszabása;


A felhasználási minták nyomon követése és a trendek elemzése;


Termékek és szolgáltatások népszerűsítése, illetve ezen kampányok hatékonyságának mérése;


A tartalmak és hirdetések megjelenítésének szabályozása, beleértve az érdeklődési körök szerinti hirdetéseket;


A FyreMC.hu szolgáltatásainak megfigyelése és továbbfejlesztése;


A FyreMC.hu szolgáltatásainak felügyelete, a működésünk védelmének biztosítása és a csalások elkerülése


Műszaki problémák, például szerverhibák azonosítása;


A játékosokkal fenntartott kapcsolat kezelése; valamint


A nem személyes adatok összesített, anonimizált vagy a személyazonosításra más módon alkalmatlanná tett adatok, amelyek alapján nem lehet egyénileg azonosítani a felhasználót.

ScreenShare (SS)

(1) A játék során lehetőség van a segédprogram gyanújával szolgáltatásunkból kitiltásra kerülő felhasználónak az intézkedés pillanatában bizonyítani, hogy nem használt a játékmenetet módosító segédprogramot.

(2) Ahhoz, hogy ezt a folyamatot a FyreMC.hu elvégezhesse, a felhasználó és a számítógép tulajdonosának kifejezett írásos hozzájárulásra szükséges.

(3) A szolgáltató a folyamatot az AnyDesk képernyőmegosztó programmal végzi. Amennyiben a felhasználó a csatlakozáshoz szükséges kódot megadja a FyreMC.hu részére és engedélyezi a kapcsolódást a szoftverben, azzal elfogadja és tudomásul vette az itt leírt tájékoztatót.

(4) A felhasználó a ScreenShare előtt és a ScreenShare közben bármikor dönthet úgy, hogy megszakítja a folyamatot. (Ezt az egere mozgatásával és a „Folyamat befejezése” gomra kattintva azonnal megteheti) Ilyenkor azonban mivel nem sikerült megbizonyosodnunk arról, hogy a felhasználó nem használt semmilyen segédprogramot, a belső szabályzatunkban megadott időre megszakítjuk a szolgáltatásunkhoz való csatlakozásának jogát a felhasználónak.

(5) A hozzájárulás során a felhasználó kifejezetten engedélyt ad a FyreMC.hu üzemeltetői számára, hogy a számítógépére a ScreenShare tájékoztatóban felsorolt külső féltől származó szoftvereket telepítsen és futtasson. Ezek a szoftverek kizárólag a segédprogramok felderítésére szolgálnak, azonban az üzemeltető semmilyen formában nem tud felelősséget vállalni a külső féltől származó szoftverek által okozott károkért!

(6) Az üzemeltető a ScreenShare folyamat lefuttatása után minden általa feltelepített szoftvert töröl a számítógépről.

(7) A FyreMC.hu kijelenti, hogy a folyamat lefuttatása közben kizárólag a segédprogram felderítése céljából vizsgálódik.

(8) A szolgáltató nyomatékosan megkér minden felhasználót, hogy a játékhoz semmilyen módon nem kapcsolható szoftvereket / ablakokat (levelezés, privát beszélgetések/adatok) a ScreenShare előtt zárja be!

(9) Minden a felhasználó számítógépéről a FyreMC.hu birtokába jutott információt a szolgáltató bizalmasan kezel (a jelen nyilatkozatban leírtak szerint).

(10) A FyreMC.hu a ScreenShare során a számítógépen talált szoftverekről kép/videófelvételt készít a későbbi bizonyíthatóság végett, azonban ezek nem tartalmaznak személyes információkat.

(11) A FyreMC.hu fenntartja a jogot arra, hogy amennyiben nem talál a ScreenShare során a felhasználó számítógépén semmilyen segédprogramot vagy annak korábbi használatára utaló jelet, továbbra is megtagadja a játékos számára a szolgáltatáshoz való csatlakozásának jogát.

Bővebb tájékoztató a ScreenShare folyamatáról (telepíteni kívánt szoftverekről) elérhető az alábbi linken: https://account.fyremc.hu/SS_tajekoztato.pdf



4. KÜLSŐ FELEK ÁLTAL ÜZEMELTETETT WEBHELYEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK


A felhasználói élmény javítása érdekében külső felekkel is együttműködünk, de az adatvédelmi szabályzat nem vonatkozik és nem vonatkozhat az irányításunkon kívül eső felekre. Nem garantálhatjuk, hogy más felek is hozzánk hasonlóan fogják kezelni az adatokat, ezért javasoljuk a felhasználóknak, hogy olvassák el ezen felek szabályzatait, mielőtt adatokat osztanának meg velük.


A szolgáltatásainkat használva a felhasználó számos módon megoszthatja adatait külső webhelyekkel vagy szolgáltatásokkal:


Külső hivatkozások. Külső, harmadik fél által üzemeltetett webhelyek vagy szolgáltatások hivatkozásaira kattintva, amelyek saját (és nem a mi) szabályzatuk szerint gyűjthetik, használhatják vagy oszthatják meg a személyes adatokat. A külső szolgáltatások hivatkozásainak közzététele nem jelenti azt, hogy jóváhagytuk a gyakorlataikat.


Fizetések feldolgozása. A választott fizetési módtól és a vásárlás helyétől függően a fizetéssel kapcsolatos adatokat közvetlenül egy külső fél gyűjti a saját adatvédelmi szabályzata szerint.



Közösségimédia-funkciók. A FyreMC.hu szolgáltatásainak felületei hozzáférést biztosítanak különböző közösségi oldalakhoz, ezzel könnyítve a tartalmak ottani megosztását (ilyen például a Facebook „Tetszik” gombja és más widgetek). Ezek a szolgáltatások információkat gyűjthetnek a FyreMC.hu szolgáltatásainak használatáról, és nyomkövetési technológiákat (például cookie-kat) alkalmazhatnak a megfelelő működés érdekében. A közösségi oldalakat működtető vállalatok a saját adatvédelmi szabályzatukat követik az adatok feldolgozása során.


Külső felek nyomkövetési gyakorlatai. A FyreMC.hu szolgáltatásai cookie-kat, webjelzőket és más gyakori nyomkövetési technológiákat alkalmaznak, ezzel segítve a használatukkal kapcsolatos adatok gyűjtését és elemzését (lásd Automatikusan gyűjtött adatok). Külső felek (például elemzési szolgáltatók vagy hirdetési hálózatok) saját követési technológiát alkalmazhatnak a FyreMC.hu szolgáltatásaiban. Amennyiben így tesznek, ezeket az eszközöket a saját adatvédelmi szabályzatuknak megfelelően kell működtetniük.


A külső felek gyakorlataival kapcsolatos kérdésekkel közvetlenül a külső félhez (tehát nem a FyreMC.hu-hoz) fordulhat a felhasználó.





5. A GYERMEKEK ONLINE ADATVÉDELME

A tartalmainkat csak 14 éven felüliek használhatják.


A FyreMC.hu szolgáltatásai az általános közönségnek szóló szolgáltatások, és nem tekintik célközönségüknek a 14 év alatti gyermekeket. Nem készítünk tartalmakat kifejezetten ilyen korú személyeknek, és tudatosan nem is gyűjtjük személyes adataikat. A 14 évüket be nem töltött személyeket arra kérjük, hogy NE használják a FyreMC.hu szolgáltatásait, és ne adják meg számunkra a személyes adataikat. A 14. életévüket be nem töltött gyermekek törvényes képviselőit arra kérjük, hogy amennyiben tudomásukra jutott, hogy ilyen korú gyermek megadta személyes adatait a FyreMC.hu számára, azonnal lépjenek velünk kapcsolatba, és kérjék azok törlését!

Szülei vagy gondviselői kérhetik a gyermekre vonatkozó adatok kiadását, törlését. Ha az Adatkezelő számára az adatkezelés, adatfeldolgozás folyamán válik nyilvánvalóvá az életkor, abban az esetben a szülői hozzájárulás beszerzése céljából az adatok felhasználhatók.

Regisztrációkor ellenőrizzük születési dátum alapján az életkort és ennek megfelelően tesszük lehetővé a regisztrációt oldalunkon. A születési dátumot az ellenőrzés után a FyreMC.hu nem tárolja, ezt csak az ellenőrzés idejére kezeljük.


Törvényes képviselő hozzájárulása szükséges cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához, kivéve a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt célzó és különösebb megfontolást nem igénylő szolgáltatásrészeket.




6. „NYOMKÖVETÉS TILTÁSA” (DO-NOT-TRACK) JELZÉSEK

Szolgáltatásaink nem reagálnak az internetböngészők DNT-jelzéseire.

Egyes új internetböngészők részét képezi a „Do Not Track” funkció. Ezt bekapcsolva a funkció jelzést küld a felkeresett szolgáltatásoknak, hogy a felhasználó semmilyen nyomkövetést nem kér. Ezek a szolgáltatások (vagy a külső felek által ott elhelyezett tartalmak) adatvédelmi szabályzatuktól függően továbbra is folytathatnak nyomkövetésként értelmezhető tevékenységet a felhasználó kérése ellenére.


Mivel egyelőre nincs egységes álláspont a DNT-jelzések értelmezésére, a FyreMC.hu szolgáltatásai jelenleg egyáltalán nem reagálnak a DNT-jelzésekre. Az adatvédelmi kérdésekben kínált döntési lehetőségekről lásd az alább található A felhasználó döntései és lehetőségei című pontot.








7. A FELHASZNÁLÓ DÖNTÉSEI ÉS LEHETŐSÉGEI


A felhasználónak van beleszólása abba, hogy a FyreMC.hu szolgáltatásai miként dolgozzák fel adatait. Mivel számos módon kerülhet velünk kapcsolatba, a lehetséges választások körét a felhasználó és a FyreMC.hu kapcsolatának jellege határozza meg.




Íme néhány példa:



A megosztott személyes adatok körének korlátozása. A legtöbb begyűjtött személyes adatot közvetlenül a felhasználók bocsátják rendelkezésünkre. A FyreMC.hu szolgáltatásainak egy része igénybe vehető fiók létrehozása, termékek vagy szolgáltatások megvásárlása, illetve személyes adatok a FyreMC.hu-nak való elküldése nélkül (lásd A felhasználó által megadott adatok). A személyes adatokat jellemzően addig őrizzük meg, amíg a fiók aktív, vagy ameddig az szükséges a FyreMC.hu szolgáltatásainak biztosításához vagy a vállalat működtetéséhez (beleértve a jogi előírások betartását, a belső könyvelés és nyilvántartás kezelését, a csalások megelőzését, a jogviták tisztázását, valamint a szerződéseink és feltételeink, beleértve ezen szabályzat és a Használati feltételek betartatását), kivéve, ha a jogszabályok hosszabb megőrzési időt tesznek lehetővé vagy kötelezővé.



Hozzáférés a személyes adatokhoz, illetve azok törlése.
Amennyiben a felhasználónak fenntartásai vannak személyes adatai kezelésével kapcsolatban, vagy ha szeretné frissíteni vagy törölni azokat, lépjen velünk kapcsolatba. A személyes adatokhoz való hozzáféréssel vagy azok törlésével kapcsolatos megkeresésekre 30 napon belül válaszolunk. Előfordulhat, hogy egyes esetekben nem áll módunkban eltávolítani a személyes adatokat, de ennek okáról mindig tájékoztatjuk a felhasználót. Fontos: a személyes adatok törlése bizonyos esetekben a fiók törlését vonhatja maga után.


Kommunikációs beállítások frissítése. Bár a játékosok lehetőséget kapnak arra, hogy értesítést kapjanak a frissítésekről és a FyreMC.hu promóciós ajánlatairól, ezek a beállítások bármikor módosíthatók. Ezek letiltásához egyszerűen a promóciós e-mailekben található „Leiratkozás” gombra kell kattintani, és követni a kapott utasításokat. Ezek a döntések nem érintik a kötelező, a FyreMC.hu szolgáltatásaival kapcsolatos üzeneteket, például a fontos fiókkal kapcsolatos értesítéseket.


A böngésző beállításainak módosítása. Számos internetböngésző lehetővé teszi a cookie-k elutasítását, kezelését és törlését. A böngésző beállításainak módosításával más nyomkövetési technológiák, például a HTML5 kezelése is lehetséges (lásd: Automatikusan gyűjtött adatok).


Külső felek nyomkövetési gyakorlatainak szabályozása. A hirdetőcégek, elemzési szolgáltatók és más külső felek saját követési technológiát alkalmazhatnak a FyreMC.hu szolgáltatásaiban (lásd: Automatikusan gyűjtött adatok). Amennyiben a felhasználó nem kíván élni az ezen nyomkövetési technológiák nyújtotta előnyökkel, azokat a következő helyeken tilthatja le: http://www.aboutads.info vagy http://www.networkadvertising.org/choices/, vagy az EU állampolgárainak: http://www.youronlinechoices.eu/. Egyes vállalatoknál közvetlen megkereséssel is letiltható ezen adatok gyűjtése.


Adatvédelmi beállítások frissítése külső felek szolgáltatásaiban. Amennyiben a felhasználó engedélyezi, hogy külső szolgáltatások adatokat osszanak meg velünk, a szolgáltatás adatvédelmi beállításainak közvetlen frissítésével szabályozható az átadható adatok köre. Amennyiben például a felhasználó összeköti egy közösségimédia-fiókját a FyreMC.hu-fiókjával, a közösségi oldal adatvédelmi beállításai határozzák meg, hogy mely adatokhoz férünk hozzá (lásd: Egyéb források).





8. BIZTONSÁG


Összefoglalás: A személyes adatok védelme kiemelt célunk, de nem tudunk garanciát vállalni a nekünk átadott adatok védelmére. Aki megosztja velünk személyes adatait (vagy bárki mással egy online környezetben), annak vállalnia kell ezt a kockázatot.

A személyes adatokat fizikai, műszaki és szervezeti eszközökkel védjük az illetéktelen hozzáféréstől, felhasználástól vagy közzétételtől. A személyes adatokat például korlátozott hozzáférésű számítógépeken tároljuk, védett létesítményekben. Emellett titkosítással és hashing alkalmazásával növeljük az általunk gyűjtött adatok biztonságát.


Mindezek ellenére hangsúlyoznunk kell, hogy semmilyen szerver, kommunikációs hálózat vagy internetes adatátvitel nem biztosít tökéletes biztonságot. Ez alól a FyreMC.hu szolgáltatásai sem képeznek kivételt. Nem garantálhatjuk a FyreMC.hu szolgáltatásain keresztül elküldött adatok



biztonságát, és nem szolgálhatunk biztosítékkal arra sem, hogy meg tudjuk akadályozni azok elvesztését vagy az azokkal való visszaélést.


A felhasználó döntése, hogy megosztja-e velünk személyes adatait. Ha megteszi, elfogadja, hogy a saját felelősségére cselekszik.





9. FRISSÍTÉSEK ÉS MÓDOSÍTÁSOK


Ezt a szabályzatot rendszeresen frissítjük, hogy felhasználóink tisztában legyenek azzal, miként változik a játékosadatok kezelése.



Időről időre frissíthetjük az adatvédelmi szabályzatot, hogy az igazodjon az alkalmazott technológiákban, a jogszabályokban vagy az üzleti tevékenységeinkben bekövetkező változásokhoz, illetve ha azt bármely okból szükségesnek vagy megfelelőnek ítéljük. Változtatás esetén módosítjuk az „Utolsó frissítés” dátumát a szabályzat végén, és közzétesszük a dokumentumot a FyreMC.hu szolgáltatásaiban. Amennyiben lényegi változás történik a szabályzatban vagy a személyes adatok kezelésében, arról külön is értesítjük a felhasználókat (például jól látható bejegyzést helyezünk el a FyreMC.hu szolgáltatásaiban a változások életbe lépése előtt, vagy közvetlenül értesítjük a felhasználókat).


Javasoljuk ennek az oldalnak az időszakonkénti látogatását, és a szabályzaton a legutóbbi látogatás óta végrehajtott módosításokat áttekintését. Ezáltal részletesen megismerhető a FyreMC.hu és a felhasználó között fennálló viszony, beleértve az adatok feldolgozásának módját.



10. KAPCSOLATFELVÉTEL


A szabályzattal vagy az adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatos kérdéseket a info@fyremc.hu e-mail címre várjuk.



Tárhelyszolgáltató adatai

Név: ATW Internet Kft.

Székhely: Budapest, Esztergomi út 66. fsz. 1.,


Elérhetőség: +36 1 6000 289, support@atw.co.hu



Bírósághoz fordulás joga és adatvédelmi hatósági eljárás:


Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni.


A hatóság címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., levelezési címe: 1530 Budapest, Pf.: 5.


Telefon: +36-1-391.1400


E-mail ugyfelszolgalat@naih.hu


Adatbiztonsági intézkedések


Az Adatkezelő (FyreMC.hu) kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.


Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt megilleti:


a tájékoztatáshoz való jog,

az adatok helyesbítéséhez való jog,

az adatok törléséhez való jog,

az adatok zárolásához való jog,


a tiltakozás joga.


Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.


Ön az adatkezelés időtartamán belül kérheti, hogy az Adatkezelő a személyes adatait helyesbítse. A kérésének az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz.


Önnek lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz. A törlés joga nem terjed ki arra, ha az Adatkezelőt törvény kötelezi az adatok további tárolására, illetve arra az esetre, sem ha az Infotv. 6. § (5) bekezdésével összhangban az Adatkezelő jogosult a személyes adatok további kezelésére (így például a számlázással összefüggésben).


Ön kérheti, hogy az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az a cél, amely a személyes adat törlését kizárta.


Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,


ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben;


ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása – az Ön hozzájárulása nélkül – közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.


Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről Önt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.


Jogorvoslati lehetőségek


Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).


Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat.


Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés


Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kell jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba.


Adatkezelési tájékoztató módosítása


Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.


Utolsó módosítás: 2024.06.01.

Létrehozás dátuma: 2024. 06. 02. 23:22      Módosult: 2024. 06. 18. 10:06